Popis
Ryžový ocot, s historickými koreňmi v Číne a obľúbenosťou v Japonsku, je vynikajúcim doplnkom kuchyne, ktorý ponúka nielen jedinečnú chuť, ale aj rad blahodárnych účinkov na zdravie. Náš BIO ryžový ocot je vyrobený z fermentovanej ryže, pričom cukry v ryži sa transformujú na alkohol a následne prostredníctvom druhej fermentácie na ocot. Výsledkom je produkt, ktorý je menej kyslý a jemnejší ako bežné kvasné alebo jablčné octy.
Ryžový ocot je známy svojimi antiseptickými vlastnosťami, schopnosťou podporovať trávenie a pôsobiť ako tonikum pre pečeň. Obsahuje esenciálne aminokyseliny, ktoré posilňujú imunitný systém a podporujú normálnu funkciu kardiovaskulárneho systému. Má tiež schopnosť pomáhať prekonávať únavu a je považovaný za výživový doplnok v ájurvéde, kde sa mu prisudzujú hrejivé vlastnosti a schopnosť podporovať cirkuláciu energie v tele.
V kulinárstve je ryžový ocot obľúbený pre svoju unikátnu chuť a flexibilitu. Je ideálny na dochucovanie sladkokyslých pokrmov, ako sú pickles, cestovinové a strukovinové šaláty, ryžové rezance a sushi. Je tiež výborný na prípravu dipov, marinád, majonéz a octových nápojov. Jeho jedinečná chuť a aroma pridávajú jedlám hĺbku a komplexnosť.
Náš BIO ryžový ocot obsahuje vodu, celozrnnú hnedú ryžu, morskú soľ a koji (Aspergillus oryzae). Skladujte ho v suchu a chlade, chránený pred slnečným svetlom, aby si zachoval svoje vlastnosti a chuť. Výživové údaje na 100 ml sú nasledovné: Energetická hodnota – 144 kJ/35 kcal, Tuky – 0 g, Sacharidy – 0,4 g, Vláknina – 0 g, Bielkoviny – 0,4 g a Soľ – 1,02 g.
Ryžový ocot je nielen chutným, ale aj zdravým doplnkom každej kuchyne, ktorý ponúka širokú škálu využitia a prínosov pre zdravie. Je to skvelý spôsob, ako pridať do vašich jedál exotickú chuť a výživové benefity.
Recenzie
Zatiaľ tu nie sú žiadne recenzie.