Tu je ZĽAVA 5% na vašu aktuálnu objednávku. Na získanie zľavy použite kód kupónu.
BIO ryžový ocot, pochádzajúci z fermentovanej ryže, je jemný a menej kyslý alternatívny ocot s bohatou históriou v ázijskej kuchyni. Pochádza z Číny a Japonska a je ideálny na dochucovanie rôznych pokrmov, od sushi ryže po šaláty a marinády. Okrem svojej unikátnej chuti má ryžový ocot aj antiseptické vlastnosti, podporuje trávenie, posilňuje imunitu a pomáha prekonávať únavu. Obsahuje esenciálne aminokyseliny a je bohatý na výživové látky. Skladujte v suchu a chlade. Výživové hodnoty na 100 ml sú: 144 kJ/35 kcal, 0 g tukov, 0,4 g sacharidov, 0 g vlákniny, 0,4 g bielkovín a 1,02 g soli.
6,12 €
Tovar máme na sklade - odosielame do 24 hodín
Hmotnosť | 0,1 kg |
---|
5 hviezdičiek | 0% | |
4 hviezdičky | 0% | |
3 hviezdičky | 0% | |
2 hviezdičky | 0% | |
1 hviezdička | 0% |
Je nám ľúto, žiadne recenzie nezodpovedajú vašim aktuálnym výberom
Ryžový ocot má svoje korene v Číne, okolo 5. storočia sa stal obľúbeným tiež v Japonsku, kde je dodnes základom na dochucovanie sushi ryže alebo prípravu dresingov. V juhovýchodnej Ázii sa ako kyslé dochucovadlo častejšie ako ocot používa limetka či tamarind, preto väčšina značiek, s ktorými sa v obchode stretnete, sú japonské, čínske alebo taiwanské.
Náš BIO ryžový ocot sa vyrába z fermentovanej ryže - cukry v ryži sa premenia na alkohol (ryžové víno) a následnou druhou fermentáciou potom na ocot, ktorý je zvyčajne oveľa menej kyslý a jemnejší ako klasické kvasné alebo jablčné octy.
Ryžový ocot môže pomocou kyseliny octovej naštartovať trávenie, má tiež antiseptické vlastnosti, môže pôsobiť ako pečeňové tonikum a pomáha prekonať únavu. Esenciálne aminokyseliny v ryžovom octe navyše posilňujú imunitu a normálnu funkciu kardiovaskulárneho systému.
Octu sa prisudzujú hrejivé vlastnosti. Pomáha k lepšej cirkulácii energie v tele a odvádza stagnujúcu krv. Ocot prospieva Váte, pri zvýšenej konzumácii však môže narušiť rovnováhu Pitty a Kaphy.
Použitie: Hodí sa na dochucovanie sladkokyslých pokrmov ako sú pickles, cestovinové a strukovinové šaláty, ryžové rezance, sushi. Ďalej ho možno použiť na prípravu dipov, marinád, majonéz a taktiež do octových nápojov.
Zloženie: voda, celozrnná hnedá ryža, morská soľ, koji (Aspergillus oryzae)
Skladovanie: Skladujte v suchu a chlade. Chráňte pred slnečným svetlom.
Výživové údaje na 100 ml:
Energetická hodnota - 144 kJ/35 kcal
Tuky - 0 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny - 0 g
Sacharidy - 0,4 g
- z toho cukry - 0 g
Vláknina - 0 g
Bielkoviny - 0,4 g
Soľ - 1,02 g
BIO ryžový ocot, pochádzajúci z fermentovanej ryže, je jemný a menej kyslý alternatívny ocot s bohatou históriou v ázijskej kuchyni. Pochádza z Číny a Japonska a je ideálny na dochucovanie rôznych pokrmov, od sushi ryže po šaláty a marinády. Okrem svojej unikátnej chuti má ryžový ocot aj antiseptické vlastnosti, podporuje trávenie, posilňuje imunitu a pomáha prekonávať únavu. Obsahuje esenciálne aminokyseliny a je bohatý na výživové látky. Skladujte v suchu a chlade. Výživové hodnoty na 100 ml sú: 144 kJ/35 kcal, 0 g tukov, 0,4 g sacharidov, 0 g vlákniny, 0,4 g bielkovín a 1,02 g soli.
6,12 €
Tovar máme na sklade - odosielame do 24 hodín
Hmotnosť | 0,1 kg |
---|